Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΤΟ "ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ"

Η χορωδία μας θα προσπαθήσει και φέτος να δώσει το «παρών» στις εκδηλώσεις του σχολείου μας,  με μια συναυλία αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι.
Στη συναυλία πρόκειται να υπάρξει και συμμετοχή δύο σημαντικών Ελλήνων τραγουδιστών οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με σπουδαίους συνθέτες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Σωκράτης Μάλαμας κ.α.
Για την αρτιότερη και το δυνατόν πιο επιτυχή παρουσίαση  της χορωδίας θα χρειαστεί τα παιδιά να έρθουν για πρόβες και τις ημέρες όπου τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω εκλογών καθώς και 2 μεσημέρια Τετάρτης –όπως ακριβώς έγινε και για την παρουσίαση στον κύριο Θαλασσινό- από τις 2μ μ έως τις 3μμ.
Πιο συγκεκριμένα θα χρειαστεί να γίνουν 2ωρες πρόβες την Παρασκευή 16 Μαϊου, την Δευτέρα 19 Μαίου, την Παρσκευή 23 Μαίου και την Δευτέρα 26 Μαίου . Οι ώρες θα είναι πρωινές αλλά ο ακριβής καθορισμός τους (δηλαδή ποιες ακριβώς ) πρωινές ώρες μπορεί να προκύψει και μετά από συνεννόηση με τα παιδιά. (Το πιθανότερο πάντως είναι κατά τις 10 το πρωί)
Επίσης, θα χρειαστεί να γίνει και μια γενική πρόβα μιαν ημέρα πριν την συναυλία, πάλι εκτός ωραρίου σχολείου. 
Οι εκτός ωραρίου πρόβες είναι ιδιαίτερα σημαντικές τόσο για την ποιοτικότερη απόδοση της πρόβας αλλά κυρίως για να μην διαταραχθεί σοβαρά η σχολική καθημερινότητα του κάθε παιδιού, χάνοντας πιθανώς πολύτιμες διδακτικές ώρες.
Από την Μ. Πέμπτη και μετά, πρόκειται να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της χορωδίας http://77scc.blogspot.gr/ οι στίχοι των τραγουδιών καθώς και υπερσύνδεσμοι από το youtube με ηχητικά παραδείγματα.

e-mail επικοινωνίας με τον δάσκαλό Μουσικής :

2210tb@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου